This is not the document you are looking for? Use the search form below to find more!

Report home > Education

Addition and Subtraction Worksheets

5.00 (1 votes)
Document Description
1. Sally has 5 crayons and she gave 2 crayons to her sister. She was left with 3 crayons. Which number sentence will help Sally to check her results? A. B. 5+3=2 2-3=5 B. D. 5-2=3 2+5=3 Answer :- (b) 2. Eric had $7 and he gave $4 to his brother. He was left with $3. Which number sentence will help him to check his results? A. 4 - 3 = 7 C. 7 - 4 = 3 B. 7 + 3 = 4 D. 4 + 7 = 3
File Details
  • Added: February, 09th 2012
  • Reads: 514
  • Downloads: 3
  • File size: 197.89kb
  • Pages: 9
  • Tags: addition and subtraction worksheets, number worksheets, multiplication and division worksheets
  • content preview
Submitter
Embed Code:

Add New Comment




Related Documents

Addition and Subtraction Worksheets

by: tutorvistateam_team, 4 pages

In the mathematics we study a lot of topics like different types of concepts, theorems and formulas to solves the problem related to mathematical calculation. Suppose Mrs. George went to market and ...

Addition and Subtraction Worksheets

by: vistateam123, 4 pages

Enzyme kinetics is the study of the chemical reactions that are catalysed by enzymes. In enzyme kinetics, the reaction rate is measured and the effects of varying the conditions of the reaction ...

Addition and Subtraction of Polynomials

by: math_edutireteam, 3 pages

Adding polynomials is just a matter of combining like terms, with some order of operations considerations thrown in. As long as you're careful with the minus signs, and don't confuse addition and ...

Subtraction Worksheets

by: tutorvistateam_team, 4 pages

In the mathematics we study a lot of topics like different types of concepts, theorems and formulas to solves the problem related to mathematical calculation. Suppose Mrs. George went to market and ...

Area and Perimeter Worksheets

by: tutorvistateam_team, 4 pages

Area and Perimeter Worksheets are used to measure the objects total quantity and a path that encloses the area respectively or area is the number of square units that can fit inside the shape and ...

Distributive Property Worksheets

by: vistateam123, 4 pages

Carbohydrate chemistry is a subdiscipline of chemistry primarily concerned with the synthesis, structure, and function of carbohydrates. Due to the general structure of carbohydrates, their synthesis ...

Estimation Worksheets

by: vistateam123, 4 pages

The primary structure of peptides and proteins refers to the linear sequence of its amino acid structural units. The term "primary structure" was first coined by Linderstrøm-Lang in 1951. By ...

Rounding Worksheets

by: vistateam123, 4 pages

In chemistry, the term transition metal (sometimes also called a transition element) has two possible meanings: The IUPAC definition states that a transition metal is "an element whose atom has an ...

What Are Prime Numbers

by: tutorciecleteam, 4 pages

A prime number (or a prime) is a natural number greater than 1 that has no positive divisors other than 1 and itself. A natural number greater than 1 that is not a prime number is called a composite ...

Frequency Table

by: tutorciecleteam, 4 pages

Frequency table is used widely in the statistics. It is used for listing the items in a tabular form respectively with individual frequency. Frequency means how many times a particular item is ...

Content Preview
Addition and Subtraction Worksheets
Addition and Subtraction Worksheets
1. Sally has 5 crayons and she gave 2 crayons to her sister. She was left with 3
crayons. Which number sentence wil help Sally to check her results?
A. 5 + 3 = 2
B. 5 - 2 = 3
B. 2 - 3 = 5
D. 2 + 5 = 3
Answer :- (b)
2. Eric had $7 and he gave $4 to his brother. He was left with $3. Which number
sentence will help him to check his results?
A. 4 - 3 = 7
B. 7 + 3 = 4
C. 7 - 4 = 3
D. 4 + 7 = 3


Know More About Number Worksheets

Answer :- (c)
3. Carol had $10 and she bought a lunch box for $7. She was left with $3. Which
number sentence will help Carol to check her results?
A. 10 + 3 = 7
B. 7 - 3 = 10
C. 10 - 7 = 3
D. 7 + 10 = 3
Answer :- (c)
4. Joan has 13 stamps and he gave 4 stamps to his brother. He was left with 9
stamps. Which number sentence wil help him to check his results?
A. 13 + 9 = 4
B. 4 + 13 = 9
C. 4 - 9 = 13
D. 13 - 4 = 9
Answer :- (d)
5. Choose the correct addition and subtraction fact family using 4, 3, and 7.
A. 13 + 7 = 6, 7 - 13 = 6
B. 13 + 7 = 6, 6 + 7 = 13
C. 7 + 3 = 4, 3 - 4 = 7
D. 4 + 3 = 7, 7 - 4 = 3
Answer :- (d)


Learn More About Multiplication and Division Worksheets

6. Choose the correct addition and subtraction fact family using 3, 2, and 5.
A. 3 + 2 = 5, 5 - 3 = 2
B. 5 + 2 = 3, 2 - 3 = 5
C. 9 + 5 = 4, 4 + 5 = 9
D. 9 + 5 = 4, 5 - 9 = 4
Answer :- (a)
7. Choose the correct addition and subtraction fact family using 6, 5, and 11.
A. 15 + 8 = 7, 8 - 15 = 7
B. 11 + 5 = 6, 5 - 6 = 11
C. 6 + 5 = 11, 11 - 6 = 5
D. 15 + 8 = 7, 7 + 8 = 15
Answer :- (c)
8. Which number sentence helps you check your answer for 9 - 4 = 5?
A. 9 + 5 = 4
B. 5 + 4 = 9
C. 4 - 5 = 9
D. 5 - 4 = 9
Answer :- (b)
9. Which number sentence helps you check your answer for 12 - 3 = 9?
A. 12 + 9 = 3
B. 3 - 9 = 12
C. 9 + 3 = 12
D. 9 - 3 = 12



Answer :- (c)
10. Which number sentence helps you check your answer for 14 - 7 = 7?
A. 7 - 14 = 7
B. 7 + 7 = 14
C. 14 + 7 = 7
D. 7 - 7 = 14
Answer :- (b)



Number Line Worksheets
Number Line Worksheets
1. Which of these numbers does A represent?
A. 1410
B. 1014
C. 14100
D. 410
Answer :- (a)
2. Which of these letters is 410 represented by?
A. S
B. R
C. P
D. Q
Answer :- (b)


3. Which of these numbers does the point X represent on the number line?

A. 2.5
B. 1.25
C. 1.75
D. 0.5
Answer :- (c)
4. Which of these numbers does the point Q represent on the number line?
A. 2.25
B. 2.75
C. 2.5
D. 1.5
5. Which of these numbers does the point P represent on the number line?
A. 3.35
B. 3.5
C. 3.75
D. 1.5
Answer :- (a)
6. Which of these decimals does the point A represent on the number line?
A. 2.5
B. 4.5
C. 3.25
D. 3.5
Answer :- (b)
7. Which of these decimals does the point A represent on the number line?


Read More on Fact Families Worksheets

A. 3.5
B. 1.75
C. 1.5
D. 2.5
Answer :- (c)
8. Identify the point that represents the decimal 0.5 on the number line.
A. B
B. D
C. E
D. C
Answer :- (c)
9. Identify the point that represents the fraction 92 on the number line.
A. E
B. D
C. C
D. A
Answer :- (b)
10. Identify a number that is a rational number, an integer, a whole number, and a
natural number.
A. 314
B. 38
C. - 23


Answer :- (b)

(2) Solve the equation x2 - 4 = 0
x2 - 4 = 0
Add 4 on both the sides we get,
x2 = 4
To avoid a square put square root on both the sides
x = ?4
x = 2
Example 2 :- Solve 5x + 4 = 3x + 10
Solution :- 5x + 4 = 3x + 10
Put al the variables on one side and value on other side.
We get, 5x - 3x = 10 - 4, 2x = 6
Now to get x value divide both sides with 2
2x / 2 = 6 / 2, x = 3


ThankYou
TutorVista.com



Document Outline

  • ﾿
  • ﾿
  • ﾿

Download
Addition and Subtraction Worksheets

 

 

Your download will begin in a moment.
If it doesn't, click here to try again.

Share Addition and Subtraction Worksheets to:

Insert your wordpress URL:

example:

http://myblog.wordpress.com/
or
http://myblog.com/

Share Addition and Subtraction Worksheets as:

From:

To:

Share Addition and Subtraction Worksheets.

Enter two words as shown below. If you cannot read the words, click the refresh icon.

loading

Share Addition and Subtraction Worksheets as:

Copy html code above and paste to your web page.

loading