This is not the document you are looking for? Use the search form below to find more!

Report home > Education

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Document Description
Click here to download the solutions manual test bank INSTANTLY!
File Details
  • Added: August, 05th 2013
  • Reads: 540
  • Downloads: 21
  • File size: 497.90kb
  • Pages: 42
  • Tags: solutions manual, test bank, instant download
  • content preview
Submitter
  • Username: zonetbsm
  • Name: zonetbsm
  • Documents: 58
Embed Code:
Comment is disabled by submitter.
Related Documents

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

by: zonetbsm, 42 pages

Click here to download the solutions manual test bank INSTANTLY!

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Individuals Rupert 27th Edition Test Bank

by: zonetbsm, 44 pages

Click here to download the solutions manual test bank INSTANTLY!

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Individuals Rupert 27th Edition Test Bank

by: zonetbsm, 44 pages

Click here to download the solutions manual test bank INSTANTLY!

Prentice Hall's Federal Taxation 2011 Comprehensive, 24E ,Anderson & Pope Testbank Complete

by: dishdash2010, 176 pages

Prentice Hall's Federal Taxation 2011 Comprehensive, 24E ,Anderson & Pope Testbank Complete EMAIL ME : Testbank2012@gmail.com

Prentice Hall's Federal Taxation 2011: Individuals Pope Anderson Kramer 24th Edition Solutions Manual

by: georgesheslers, 49 pages

Prentice Hall's Federal Taxation 2011: Individuals Pope Anderson Kramer 24th Edition Solutions Manual

Prentice Hall's Federal Taxation 2011: Corporations, Partnerships, Estates & Trusts Pope Anderson Kramer 24th Edition Solutions Manual

by: georgesheslers, 49 pages

Prentice Hall's Federal Taxation 2011: Corporations, Partnerships, Estates & Trusts Pope Anderson Kramer 24th Edition Solutions Manual

Prentice Hall's Federal Taxation 2011: Corporations, Partnerships, Estates & Trusts Pope Anderson Kramer 24th Edition Solutions Manual

by: georgesheslers, 49 pages

Prentice Hall's Federal Taxation 2011: Corporations, Partnerships, Estates & Trusts Pope Anderson Kramer 24th Edition Solutions Manual

solution manual prentice hall's federal taxation 2012 corporations, partnerships, estates & trusts, 25/e anderson, pope & kramer

by: castsmtb, 110 pages

solution manual prentice hall's federal taxation 2012 corporations, partnerships, estates & trusts, 25/e anderson, pope & kramer I HAVE THE FOLLOWING SOLUTIONS MANUALS & TEST BANKS. ...

testbank for prentice hall's federal taxation 2012 corporations, partnerships, estates & trusts, 25/e anderson, pope & kramer

by: castsmtb, 69 pages

testbank for prentice hall's federal taxation 2012 corporations, partnerships, estates & trusts, 25/e anderson, pope & kramer I HAVE THE FOLLOWING SOLUTIONS MANUALS & TEST BANKS. YOU ...

prentice hall's federal taxation 2012 corporations, partnerships, estates & trusts, 25/e anderson, pope & kramer testbank

by: jamiesmtb, 14 pages

prentice hall's federal taxation 2012 corporations, partnerships, estates & trusts, 25/e anderson, pope & kramer testbank I have the following solutions manuals & test banks. You ...

Content Preview
Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
Click here to download the test bank INSTANTLY!!!
http://www.solutionsmanualtestbanks.com/2013/08/prentice-
halls-federal-taxation-2014.html
Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert Pope Anderson 27th
Edition Test Bank

***THIS IS NOT THE ACTUAL TEXTBOOK. YOU ARE PURCHASING the Test Bank in
e-version of the following textbook***

Name: Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive
Author: Rupert Pope Anderson
Edition: 27th
ISBN-10: 0133438597
Type: Test Bank

- The test bank is what most professors use an a reference when making
exams for their students, which means there's a very high chance that you
will see a very similar, if not exact the exact, question in the test!

- The file is either in .doc, .pdf, excel, or zipped in the package and can easily be
read on PCs and Macs.
- Delivery is INSTANT. You can download the files IMMEDIATELY once payment
is done.
If you have any questions, please feel free to contact us. Our response is the
fastest. All questions will always be answered in 6 hours.

This is the quality of service we are providing and we hope to be your helper.
Delivery is in the next moment. Test Bank is accurate.

Buy now below and the DOWNLOAD LINK WILL APPEAR IMMEDIATELY
once payment is done!


Prepare to receive your Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Test
Bank in the next moment.
Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive 27th Test Bank
This is a sample chapter

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
Chapter C2 Corporate Formations and Capital Structure

1) A sole proprietor is required to use the same reporting period for both business and individual tax
information.
Answer: TRUE
Page Ref.: C:2-3
Objective: 1

2) S corporations are flow-through entities in which S income is allocated to shareholders.
Answer: TRUE
Page Ref.: C:2-6
Objective: 1

3) S corporations must allocate income to shareholders based on their proportionate stock ownership.
Answer: TRUE
Page Ref.: C:2-6
Objective: 1

4) The check-the-box regulations permit an LLC to be taxed as a C corporation.
Answer: TRUE
Page Ref.: C:2-8
Objective: 2

5) There are no tax consequences of a partnership converting to a C corporation.
Answer: FALSE
Page Ref.: C:2-9
Objective: 3
6) Section 351 applies to an exchange if the contributing shareholders own more than 50% of a
corporation's stock after the transfer.
Answer: FALSE
Page Ref.: C:2-12 and C:2-13
Objective: 4

7) The transferor's basis for any noncash boot property received in a Sec. 351 transaction is the boot's
FMV reduced by any unrecognized gain.
Answer: FALSE
Page Ref.: C:2-18
Objective: 4

8) A corporation must recognize a loss when transferring noncash boot property that has declined in
value and its stock to a transferor as part of a Sec. 351 exchange.
Answer: FALSE
Page Ref.: C:2-21
Objective: 4

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
9) If a corporation's total adjusted bases for all properties transferred exceed the total FMV of the
properties, the corporation's bases in the property is limited to FMV if no election is made.
Answer: TRUE
Page Ref.: C:2-21 and C:2-22
Objective: 4

10) The assignment of income doctrine does not apply if the transferor in a Sec. 351 exchange in which no
gain is otherwise recognized transfers substantially all the assets and liabilities of the transferor's trade or
business to the controlled corporation.
Answer: TRUE
Page Ref.: C:2-27
Objective: 4

11) Any losses on the sale of Section 1244 stock are ordinary.
Answer: FALSE
Page Ref.: C:2-32 and C:2-33
Objective: 6

12) Upon formation of a corporation, its assets have the same bases for book and tax purposes.
Answer: FALSE
Page Ref.: C:2-36
Objective: 4

13) Business assets of a sole proprietorship are owned by
A) a member.
B) an individual.
C) a partner.
D) a stockholder.
Answer: B
Page Ref.: C:2-2
Objective: 1
14) Identify which of the following statements is false.
A) A solely owned corporation is a sole proprietorship.
B) A sole proprietorship is a separate taxable entity.
C) A sole proprietor is considered to be an employee of the business.
D) All of the above are false.
Answer: D
Page Ref.: C:2-3
Objective: 1

15) Which of the following is an advantage of a sole proprietorship over other business forms?
A) tax-exempt treatment of fringe benefits
B) the deduction for compensation paid to the owner
C) low tax rates on dividends
D) ease of formation
Answer: D
Page Ref.: C:2-3
Objective: 1

16) Which of the following statements about a partnership is true?
A) A partnership is a taxpaying entity.
B) Partners are taxed on distributions from a partnership.
C) Partners are taxed on their allocable share of income whether it is distributed or not.
Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
D) Partners are considered employees of the partnership.
Answer: C
Page Ref.: C:2-4
Objective: 1

17) Demarcus is a 50% partner in the DJ partnership. DJ has taxable income for the year of $200,000.
Demarcus received a $75,000 distribution from the partnership. What amount of income related to DJ
must Demarcus recognize?
A) $200,000
B) $75,000
C) $100,000
D) $37,500
Answer: C
Page Ref.: C:2-4; Example C:2-3
Objective: 1

18) Which of the following statements is incorrect?
A) Limited partners' liability for partnership debt is limited to their amount of investment.
B) In a general partnership, all partners have unlimited liability for partnership debts.
C) In a limited partnership, all partners participate in managerial decision making.
D) All of the above are correct.
Answer: C
Page Ref.: C:2-4
Objective: 1
19) Identify which of the following statements is true.
A) Regular corporation and C corporation are synonymous terms.
B) Regular corporation and S corporation are synonymous terms.
C) A partner is generally considered to be an employee of the partnership.
D) All of the above are false.
Answer: A
Page Ref.: C:2-5
Objective: 1

20) Which of the following statements is correct?
A) An owner of a C corporation is taxed on his or her proportionate share of earnings.
B) S shareholders are only taxed on distributions.
C) S shareholders are taxed on their proportionate share of earnings that are distributed.
D) S shareholders are taxed on their proportionate share of earnings whether or not
distributed.
Answer: D
Page Ref.: C:2-6 and C:2-7
Objective: 1

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
21) Identify which of the following statements is true.
A) C corporation operating losses are deductible by the individual shareholders.
B) If a C corporation does not distribute its income to its shareholders annually, double taxation cannot
occur.
C) Capital losses incurred by a C corporation can be used to offset the corporation's ordinary income.
D) All of the above are false.
Answer: D
Page Ref.: C:2-6
Objective: 1

22) Bread Corporation is a C corporation with earnings of $100,000. It paid $20,000 in dividends to its sole
shareholder, Gerald. Gerald also owns 100% of Butter Corporation, an S corporation. Butter had net
taxable income of $80,000 and made a $15,000 distribution to Gerald. What income will Gerald report
from Bread and Butter's activities?
A) $35,000
B) $95,000
C) $100,000
D) $180,000
Answer: C
Explanation: C) ($80,000 S corporation income + $20,000 dividends)
Page Ref.: C:2-6
Objective: 1

23) Which of the following statements is incorrect?
A) S corporations must allocate income and expenses to their shareholders based on their proportionate
ownership interest.
B) The number of S corporation shareholders is unlimited.
C) S corporation income is taxed to shareholders when earned.
D) S corporation losses can offset shareholder income from other sources.
Answer: B
Page Ref.: C:2-6
Objective: 1
24) Which of the following statements is true?
A) Shareholders in a C corporation can use C corporation losses to offset shareholder income from other
sources.
B) C corporation losses remain in the C corporation and can offset capital gain income from other years.
C) C corporation shareholders are taxed based on their proportionate share of income.
D) Distributions of C corporation income are not taxable.
Answer: B
Page Ref.: C:2-6
Objective: 1

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
25) Identify which of the following statements is false.
A) The check-the-box regulations permit an LLC to be taxed as a C corporation.
B) Under the check-the-box regulations, an LLC that has only two members (owners) must be taxed as a
partnership.
C) A business need not be incorporated under state or federal law to be taxed as a corporation.
D) Once an election is made to change its classification, an entity cannot change again for 60 months.
Answer: B
Page Ref.: C:2-8
Objective: 2

26) Identify which of the following statements is true.
A) Under the check-the-box regulations, an LLC that has one member (owner) may be disregarded as an
entity separate from its owner.
B) An unincorporated business may not be taxed as a corporation.
C) A new LLC that is owned by four members elects to be taxed under its default classification (as a
partnership) in its first year of operations. The entity is prohibited from changing its tax classification at
any time in the future.
D) All of the above are false.
Answer: A
Page Ref.: C:2-8
Objective: 2

27) Three members form an LLC in the current year. Which of the following statements is incorrect?
A) The LLC's default classification under the check-the-box rules is as a partnership.
B) The LLC can elect to have its default classification ignored.
C) The LLC can elect to be taxed as a C corporation with no special tax consequences.
D) If the LLC elects to use its default classification, it can elect to change its status to being taxed as a C
corporation beginning with the third tax year after the initial classification.
Answer: D
Page Ref.: C:2-8 and C:2-9
Objective: 2
28) Identify which of the following statements is true.
A) The exchange of stock for services rendered is not a taxable transaction.
B) The repeal of Sec. 351 would result in more existing businesses being incorporated.
C) Section 351 was enacted to allow taxpayers to incorporate without incurring adverse tax consequences.
D) All of the above are false.
Answer: C
Page Ref.: C:2-12
Objective: 4

29) Identify which of the following statements is true.
A) Section 351 applies exclusively to the formation of a new corporation.
B) Section 351 applies to property transfers in exchange for stock.
C) Section 351 only applies to individual transferors.
D) All of the above are false.
Answer: B
Page Ref.: C:2-12
Objective: 4

30) For Sec. 351 purposes, the term "property" does not include
A) cash.
B) accounts receivable.
C) inventory.
Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
D) services rendered.
Answer: D
Page Ref.: C:2-12 and C:2-13
Objective: 4

31) Rose and Wayne form a new corporation. Rose contributes cash for 85% of the stock and Wayne
contributes services for 15% of the stock. The tax effect is
A) Rose and Wayne must recognize their realized gains, if any.
B) Wayne must report the FMV of the stock received as capital gain.
C) Rose and Wayne are not required to recognize their realized gains.
D) Wayne must report the FMV of the stock received as ordinary income.
Answer: D
Page Ref.: C:2-13; Example C:2-12
Objective: 4

32) Identify which of the following statements is true.
A) A transferor's gain or loss that goes unrecognized when Sec. 351 applies is permanently exempt from
taxation.
B) If a taxpayer transfers property and services as part of a transaction meeting the Sec. 351 requirements,
all of the stock received is counted in determining whether the property transferors have acquired
control.
C) If a taxpayer transfers property and services as part of a transaction meeting the Sec. 351 requirements,
the nonrecognition of gain or loss will apply to the services.
D) All of the above are false.
Answer: B
Page Ref.: C:2-14
Objective: 4
33) Jermaine owns all 200 shares of Peach Corporation stock valued at $50,000. Kenya, a new shareholder,
receives 200 newly issued shares from Peach Corporation in exchange for inventory with an adjusted
basis of $40,000 and an FMV of $50,000. Which of the following statements is correct?
A) No gain will be recognized by Kenya.
B) The transaction results in $10,000 of ordinary income for Kenya.
C) The transaction results in $10,000 of capital gain for Kenya.
D) Kenya may defer the recognition of any tax until the stock is sold.
Answer: B
Page Ref.: C:2-15; Example C:2-19
Objective: 4

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
34) Identify which of the following statements is true.
A) To qualify for Sec. 351 treatment, control is defined as more than 50% ownership of the voting stock,
and more than 50% of all other classes of stock.
B) If a shareholder receives stock with an FMV greater than the FMV of the property exchanged in a Sec.
351 transaction, the excess FMV may be considered a gift from one shareholder to another shareholder.
C) Only transfers to newly created corporations qualify for Sec. 351 treatment.
D) All of the above are false.
Answer: B
Page Ref.: C:2-15
Objective: 4

35) Barry, Dan, and Edith together form a new corporation; Barry and Dan each contribute property in
exchange for stock. Within two weeks after the formation, the corporation issues additional stock to Edith
in exchange for property. Barry and Dan each hold 10,000 shares and Edith will receive 9,000 shares.
Which transactions will qualify for nonrecognition?
A) Only the first transaction will qualify for nonrecognition.
B) Only the second transaction will qualify for nonrecognition.
C) Because of the step transaction doctrine, neither transaction will qualify.
D) Both transactions will qualify under Sec. 351 if they are part of the same plan of incorporation.
Answer: D
Page Ref.: C:2-16; Example C:2-22
Objective: 4

36) In accordance with the rules that apply to corporate formation, which one of the following features
does not make an issue of preferred stock "nonqualified"?
A) The shareholder can require the corporation to redeem the stock.
B) The dividend rate on the stock may not vary with interest rates, commodity prices, or other similar
indices.
C) The corporation is either required to redeem the stock or is likely to exercise a right to redeem the
stock.
D) The stock is limited and preferred as to dividends.
Answer: B
Page Ref.: C:2-16
Objective: 4
37) Under Sec. 351, corporate stock may include all of the following except
A) voting stock.
B) nonvoting stock.
C) stock warrants.
D) qualified preferred stock.
Answer: C
Page Ref.: C:2-16
Objective: 4

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
38) Matt and Sheila form Krupp Corporation. Matt contributes property with an FMV of $55,000 and a
basis of $35,000. Sheila contributes property with an FMV of $75,000 and a basis of $40,000. Matt sells his
stock to Paul shortly after the exchange. The transaction will
A) not qualify under Sec. 351.
B) qualify under Sec. 351 if Matt can show that the sale to Paul was not part of a prearranged plan.
C) qualify with respect to Sheila under Sec. 351 whether Matt qualifies or not.
D) qualify under Sec. 351 only if an advance ruling has been obtained.
Answer: B
Page Ref.: C:2-16
Objective: 4

39) Brad forms Vott Corporation by contributing equipment, which has a basis of $50,000 and an FMV of
$40,000 in exchange for Vott stock. Brad also contributes $5,000 in cash. If the transaction meets the Sec.
351 control and ownership tests, what are the tax consequences to Brad?
A) He recognizes a $5,000 loss.
B) He recognizes a $5,000 gain and a $10,000 loss.
C) He recognizes neither a gain nor a loss.
D) He recognizes a $10,000 loss.
Answer: C
Explanation: C) Losses are not recognized in a Sec. 351 transaction.
Page Ref.: C:2-16 and C:2-17
Objective: 4

40) If an individual transfers an ongoing business to a corporation in a Sec. 351 exchange, the individual
must recognize any realized gain
A) only if the adjusted basis of the property transferred is less than the FMV of the stock received.
B) if the transferor receives property other than stock.
C) if the FMV of the property exchanged exceeds the FMV of the stock received.
D) both A and B above
Answer: B
Page Ref.: C:2-17
Objective: 4
41) Carmen and Marc form Apple Corporation. Carmen transfers land that is Sec. 1231 property, with an
adjusted basis of $18,000 and an FMV of $20,000 in exchange for one-half of the Apple Corporation stock.
Marc transfers equipment that originally cost $28,000 on which he has taken $5,000 in depreciation
deductions. The equipment has an FMV of $25,000 and he receives one-half of the stock and a $5,000
short-term note. The transaction meets the requirements of Sec. 351. Which statement below is correct?
A) There is no recognized gain or loss.
B) Carmen recognizes a $2,000 Sec. 1231 gain and Marc recognizes $5,000 as ordinary income.
C) Carmen recognizes a $2,000 Sec. 1231 gain and Marc recognizes a $5,000 Sec. 1231 gain.
D) Carmen recognizes no gain and Marc recognizes $2,000 as ordinary income.
Answer: D
Explanation: D) Marc has a $2,000 realized gain [($20,000 FMV stock + $5,000 FMV note) - ($28,000 cost -
$5,000 depreciation)], all of which is recognized because he received $5,000 of boot in the form of a short-
term note. The gain is ordinary income under Sec. 1245.
Page Ref.: C:2-17
Objective: 4

42) Identify which of the following statements is true.
A) The definition of stock under Sec. 351 includes stock rights and warrants.
B) The receipt of property other than stock by the transferor will trigger the recognition of gain or loss
under Sec. 351.
Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank
C) The character of the gain recognized by the transferor when boot is received in a Sec. 351 transaction
depends on the type of boot received.
D) All of the above are false.
Answer: D
Page Ref.: C:2-16 and C:2-17
Objective: 4

43) Identify which of the following statements is true.
A) To determine a shareholder's basis in a single class of stock received in a Sec. 351 exchange, the FMV
of the stock received must be known.
B) If more than one asset is transferred by the transferor in a Sec. 351 nonrecognition transaction, the
transferor is assumed to have received a proportionate share of the stock, cash, and other boot property
for each property transferred based upon the assets' relative FMVs.
C) The transferor's basis for any noncash boot property received in a Sec. 351 transaction is the boot's
FMV reduced by any unrecognized gain.
D) All of the above are false.
Answer: B
Page Ref.: C:2-17 and C:2-18
Objective: 4
44) Identify which of the following statements is true.
A) If stock and boot property are both received in a Sec. 351 exchange, the transferor must allocate the
total basis in the contributed property between the stock and boot property based on the relative FMVs of
the stock and the boot property.
B) The adjusted basis of stock received in a Sec. 351 transaction is computed by deducting the deferred
loss from the FMV of the stock received.
C) The holding period for stock received in a Sec. 351 transaction in exchange for a capital asset begins on
the day after the date of the exchange.
D) All of the above are false.
Answer: D
Page Ref.: C:2-18 and C:2-19
Objective: 4

Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

Download
Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank

 

 

Your download will begin in a moment.
If it doesn't, click here to try again.

Share Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank to:

Insert your wordpress URL:

example:

http://myblog.wordpress.com/
or
http://myblog.com/

Share Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank as:

From:

To:

Share Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank.

Enter two words as shown below. If you cannot read the words, click the refresh icon.

loading

Share Prentice Hall's Federal Taxation 2014 Comprehensive Rupert 27th Edition Test Bank as:

Copy html code above and paste to your web page.

loading